Arthur Benjamin szerint a matekot először a statisztika, és a valószínűségszámítás oldaláról érdemes megközelíteni.

Megfogadva Benjamin tanácsát, úgy gondoltam elindítok én is egy projektet, ami remélhetően egyszerűen, és kis léptékekben fog megtanítani a matematikai gondolkodásra, elsősorban engem, és talán az oldal látogatóit is.
Az anyagokat főként youtuberól szereztem (shaunteaches, The Khan Academy), de természetesen nagy segítségemre voltak az eddigi tanulmányaim is.

Nem tudom, hogy milyen sűrűséggel tudok majd a későbbiekben posztolni, és azt sem, hogy mennyire lesz jó az általam készített anyag, de az biztos, hogy amennyiben időm engedi, megpróbálom körbejárni mind a valószínűségszámítás, mind a statisztika fogalomkörét, és esetleg idővel még egy kis gráfelméletbe is betekintést nyújtok.

Valószínűségszámítás 1.

A bejegyzés trackback címe:

https://majdnemtudomanyos.blog.hu/api/trackback/id/tr14726880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása