Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Előbb-utóbb szeretnék áttérni egy másik témára, de mint ígértem befejezem azt amit előzőekben elkezdtem.

Helen Fisher évtizedeken keresztül tanulmányozta a párkapcsolatokat, és az emberek szerelemhez, illetve szexualitáshoz fűződő viszonyát. Kutatásai alapján arra az érdekes felfedezésre jutott, hogy az embereket a párválasztás során alapvetően három féle dolog vezérli.

1. Szexualitás igénye
2. Ragaszkodás igénye
3. Szerelem igénye

Ez a három rendszer, egymástól elkülönülten is képes müködésbe lépni, akár más-más személyre irányítva a "beteljesülés" igénye iránti vágyat. Azaz képesek vagyunk több emberrel is szexuális kapcsolatot létesíteni, miközben egy biztos párkapcsolatban élünk, mialatt éppen szerelmesek vagyunk valaki teljesen másba.

A szexualitás rész a legfüggetlenebb a három közül, hiszen gyakorlatilag bárki felé képes vágyat gerjeszteni, anélkül, hogy bármiféle más igényünk lenne felé.

A ragaszkodás ennél már sokkal bonyolultabb, és inkább az emberek állandósághoz, és biztonságérzetéhez köthető. Bár képesek vagyunk ezt is akár több emberre irányítani, általában véve ez a szám egy, maximum két személyt szokott érinteni (természetesen a rokoni kapcsolatokat figyelmen kívül hagyva).

A szerelem igénye a három közül a legerősebb vágy, ami képes felülírni szinten minden mást, egy szörnyű szenvedéssé, vagy éppen elvarázsolttá téve a hatása alá kerülő egyént. Érdekes módon, bár ez is általában egy ember felé szokott irányulni, sokszor előfordul, hogy akár több ember felé is táplálunk ilyen érzelmeket.

A három rendszer müködése, Fisher kutatásai révén, egy MRI scanner segítségével az agyban is kimutatható vált. Igazolva ezzel létezésüket, és biológiailag is megfoghatóvá téve, ezeket a különös viselkedés formákat.

A részletesebb kifejtésért, és további információkért, ajánlom a következő videot:

A bejegyzés trackback címe:

https://majdnemtudomanyos.blog.hu/api/trackback/id/tr1004685148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása